Search This Blog

HOME


Monday, July 13, 2009

05.07.09.....













































Hantaran Pihak PeremPuan ..11 dUlang




















hantaran dari pihak aku berbalas 11 dulang... last minit tambah...
















sirih junjung..nie hasil aku, ila n nek su yan buat...

















nie mak teh yang buat..thanks..

















telur nie tujuh biji tanda 7 bulan kite orang kapel..tapi kenal dah 10 tahun da....

















kek nie sponser dari datin maria..mak mentua adik aku...

















kuih raye..nie maklong jumi bawak...

















kek nie pun mak long jumi gak yang buat tapi aku tak dapat makan pun...huhuhuhu

















coklat nie..aku n adik beradik aku saje nak kembalikan hantaran mcm orang dulu2...dula hasil ye...


















buah langsat n rambutan tu amek kat belakang rumah..hehehe jimat...

















anjang sponser....


















baju melayu..lepas sanding ye...

Hantaran Pihak laki..9 dUlang


mula2..dalam perancangan aku gan tunang aku 5 dulang berbalas 7 je..biaselah orang perempuan kena bagi lebih dari lelaki....tapi last2 minit 9 dulang berbalas 11 dulang dari pihak aku...


adat tetap adat..sirih junjung dari pihak laki..walaupun bentuk ye..dah dimodenkan..tapi still cantik...thanks..kakak2 ipau...

tunang aku cakap telur direbus pagi masa kita orang tunang...kira persiapan terakhir la nie....


nila bekas rantai tangan aku di letak kan..tanda pertunangan..aku saje je mintak gelang supaya kawin nanti sume dapat...cincin, gelang..n batal air sembahyang nanti bagi rantai leher pulak...

ehm..gase ye...dari tema nie...sebenarye..bakul nie buah mase merisik tu.. kitar semula je..hehehhehe


coklat nie... belum sempat tunang aku datang....dah habis da..huhuhuhu...

kek dari pihak laki..cantik gak warna tema ye...hehehhehe

potpuri..sekarang nie..beda nie di letak kat meja solek....wangi bilik aku....


telekung....suruh jgn tinggal sembahyang....hheheeheh



baju merah nie...kita orang bagi sepasang..baju nie kite orang akan pakai mase lepas sanding..dari astana moda..jenis sifon silk RM198...

Wednesday, May 6, 2009

kekecewaan..huhuhhu

entahlah..gase kecewa sangat2 ari nie..first sikap penyelia aku yang tak ada ati n perasaan..aku pun dah malas nak cakap ape dah hal nie...second sikap kawan2....entahlah..rancang ye nak kelua ramai2 ari nie tuk enjoy...wat yang last.. coz ade antara kitaorang yang duk sarawak, kelantan, perak.. gat nak jumpa kelua makan2..tapi last minit..cancel...aku gase kecik ati sangat2 gan sikap diaorang...pening pale aku dibuatye diaorang...aku nie gan tesis entah kemana tapi still lagi ade ati nak kelua gan diaorang nak habiskan mase same2..tapi diaorang???????????aku pun tak paham...lepas2 petang tadi aku gan midah g kajang n kat komuter taya pasal jilid tesis sume tak nak wat dalam mase satu hari..huhuhu.nasib r midah ade..leh tolong aku..thanks midah.

tapi ape yg buat aku kembali bernafas ari nie bila bf aku kol kata dia akan amek aku ari sabtu...and datang balik kat ukm ari isnin untuk setelkan tesis..huhu terharu sangat bila bf aku take care hal2 nie..huhuhu.thanks b u r my sprit..
oleh kerana aku dah ade semangat..tibe2 je gase nak wat video nie tuk kawan2 aku..ape pun korang kawan terbaik bagi aku..thanks kat korang..

video

Thursday, April 23, 2009

Itulah Kamu...

kawan2..tuk kamu semua..tak cantik mintak maaf..hehehhe


video

Thursday, April 16, 2009

SELAmAT TiNggAL KAwan....@SahaBAT

Selama tiga tahun nie..aku telah menganali pelbagai ragam manusia... namun disebalik ragam2 manusia tu ade terselit cerita aku gan sahabat2 aku..
kami dari negeri yang berasing..begaul, suka duka dalam persahabatan..tapi..hari ni aku gase singkat ye mase tu..tibalah detik2 terakhir kami bersama bergelar graduan ukm...hanya tuhan sahaja tau..betape perit ye saat air mata mengalir kelua kerana perpisahan antara dua rakan yang bergelar sahabat...keperitan yang aku rase ni..lebih dari sakit ye putus cinta...cinta boleh di cari tapi kenangan bersama kawan..amat sukar ditukar ganti..

Buat tatapan kawan2 aku yang aku sayangi...ini adalah ruang korang aku buat khas bagi korang mengingati detik2 kita bersama..


detik 13 April 2009...kami menjayakan program kami...PETANG TINTA KASIH LINGUISTIK 2009

kat bawah nie...budak laki kos aku yang paling ok lah gan aku..leh wat gurau..tukar2 pendapat..pandang..tapi gurauan kitaorang dasyat.hehhehe.aku nie jenis yang open..semua leh masuk..tapi still beradad lah gan diaorang..tapi bagi aku kalu bergurau yang berkaitan gan seks or benda yang sensitif.. bagi aku tu satu yang normal...umur pun dah 23 beb..tak kan nak kias2 guna patun n pepatah melayu..hahhaha.. tapi korang...kat sini aku nak cakap r korang memang the best bagi..masing2 gan perangai ye..tapi still leh satu kepala..hhuhuhuh..pape pun korang lepas nie..gat lah aku k..yang pernah jadi kawan korang wat lawak..aku mesti rindu kat korang ye..lepas nie..lepas kelua ni..batas aku dah tak macam sekarang...leh sembang2..gurau2.. coz aku akn jadi wanita yang soleha kat suami aku..kwang..kwang...



dalam banyak2 kawan..aku yang paling rapat gan aku adalah budak2 yg kat bawah nie..... yan, midah, atie, mira dhee, kira and mekti....thanks for your time to enjoy wif me....thanks friends... i luv u so much


MIDAH@MIDAT... aku suka kawan gan dia..coz dia aku cara nak makeup..hahhaha..tapi kami dah tahun baru nak rapat...huhuhu.orang ye sempoi je...rempit2....hahahha



YAN..orang ye manis..kalu wat keje, serius n sungguh2..aku suka..aku panggil dia kakak..coz dia lebih tua dari aku..hhahah...orang sarawak..yan kalu ko nak tau mase kita nyayi lagu memori tercipta tu aku tgk muka ko, aku nak nagis...huhuhhu..banyak2 kawan, ko sorang je tak sambung master..aku sedih sangat2 bila dapat tau ko tak sambung tapi aku hormat keputusan ko...aku harap ko ubah keputusan ko...coz lepas nie..aku dah tak jumpa ko lagi......huhuhuhu


MIRA..sebelum nie..aku benci sangat2..gan budak kelantan.. tapi bila kawan gan mira ,aku tau tak sume budak kelantan 2 perangai mcm ha pe ntah..mira nie..kalu ade masalah mesti aku orang terakhir di cari...huhuhuhu...kata ye tak nak yusahkan aku..tapi tak pela.. tapi dia bagi tau gak ape yang di pendam...huuuhhu..mira dalam kita berkawan nie...memang ade yang baik, memang ade jahat...tapi kalu setiap kali kawan kita wat silap, kita akn beri dia kemaafan yang sewajar ye supaya dia dapat membetulakan kesilapan dia tu...


ATIE..ehmm.....aku leh satu kepale gan atie..coz pe?kami ade budaya kami sendiri..hahhaha..aku nie event pun duk melaka..tapi tahap sosial kami leh tahan r...so atie dari kajang..agak terdedah sikit...huhuhuh..tapi kami tak delah teruk samapai jadi perempuan yang tak betul..cume kami lagi open..huhuhu..aku tak kisah sangat gan atie..coz dekat gan aku..tapi thnks sangat2 kat atie n mak dia sambut besday aku kat umah die..thanks mak cik.


KIRA...aku xde pe nak cakap..cume aku nak bagi nasihat..kadang kala kita tak tahu ape yang terbaik tuk kita....tapi kalu kita dah tahu itu yang terbaik tuk kita..x perlu cari penganti..kita mesti hargai dan bersyukur...kalau tak...kita akan tersesat..mase tu nak patah kembali..kita takut tak de jalan untuk U TURN...

MEKTi..orang ye sensitif..my be coz anak bongsu kot..mek sory hhehhehe..ape2 pun dia pelajar terpandai antara budak kelas dan geng kita orang tahniah mek..


DHEE..balik sarawak jangan lupa kat aku...huhuhu..walaupun kami berbeza agama..tapi kami salaing hormat-menghormati budaya masing2...dhee..thanks sangat kengan yg ko beri..

inilah kami...kalu ade yang tergase ati antara satu sama lain pasti akan cari kawan yang lain tapi mesti akan cari diantara kami...huhuhu..
sahabat..pe pun yang berlaku lepas nie..korang tetap dalam ingatan ku...walaupun kita terpisah kat sini..tapi kita masih lagi leh berhubung....
selamat tinggal kawan2....semoga perjalanan hidup korang akan berjalan dengan lebih lancar..amin..